szte_hvg1

Tájékoztató a nyári programokról és a tanévkezdésről

A veszélyhelyzet megszűnésével új szabályok léptek életbe a Szegedi Tudományegyetemen, amelyek érintik a felvételizők és a hallgatók nyári programjait, valamint a tanévkezdést.



Pont Ott Parti és gólyatáborok

2020 nyarán a ponthatárok kihirdetését nem tudjuk a Dugonics téri szökőkútnál együtt ünnepelni, sem a buli hangulatát pótolni, de a beiratkozást és a tanévkezdést érintő információkról az SZTE július 24-én, 11 órakor a felvett hallgatóknak online tájékoztatót tart, amelyet az www.u-szeged.hu/felvettek honlapon lehet követhetni.


A felvételi értesítővel egy időben a felvetteknek szóló honlapunkon, valamint emailben küldünk tájékoztatót a gólyatáborokról és a jelentkezés módjáról. A gólyatáborok várható időpontja augusztus 16-19.

 

Beiratkozás

A Szegedi Tudományegyetemen augusztus elején e-mailben értesítőt küldünk a felvetteknek a beiratkozás folyamatáról, és a tanévkezdéshez szükséges valamennyi tudnivalóról. A tervek szerint a beiratkozás első lépésére, az adategyeztetésre, majd a kurzusfelvételre online formában kerül sor, személyes megjelenésre csak a felvételihez beadott dokumentumok eredeti példányának bemutatása és az iratkozási lap aláírása miatt lesz szükség szeptember elején. Amennyiben a járványhelyzet indokolja, akkor a beiratkozási folyamat teljes egészében online zajlik majd.

A lejárt diákigazolványokat 2020. december 15-ig elfogadják utazási kedvezményekhez.

 

Kollégiumok

A Szegedi Tudományegyetemen folyamatosan megújítjuk a kollégiumokat, idén nyáron több épület felújítására került sor. Az SZTE a 2020/2021-es tanévben változatlan létszámban hirdet meg kollégiumi felvételit az elsős hallgatók számára. Egyelőre nem tervezzük a kollégiumi férőhelyek korlátozását, sőt, megnövelt takarítási kapacitással törekszünk a hallgatók maximális biztonságára. A kollégiumokba a frissen felvett hallgatóknak a felvételi ponthatárok kihirdetését követően, az értesítő emailben leírtak szerint lehet majd jelentkezni.

 

Tanulmányok

Az SZTE-n szeptembertől jelenléti oktatás formájában tervezzük az órák tartását. Amennyiben a járványhelyzet indokolja, a teljes beiratkozási folyamat online zajlik, illetve az oktatás is online platformokon valósul meg annak érdekében, hogy a tanulmányok megkezdése és folytatása gördülékenyen és biztonságosan történhessen.

 

A fenti tájékoztatás a jelenleg érvényes szabályozások alapján készült, az esetleges változások, további tudnivalók miatt kérjük, hogy folyamatosan kísérje figyelemmel az Oktatási Hivatal és az SZTE honlapját!

Események

Rendezvénynaptár *