BSc FOSZ-pótfelvételi

BSc FOSZ-pótfelvételi

Legfontosabb információk:

  • A pótfelvételi eljárás mindenki számára ingyenes. Csak egy szakra lehet jelentkezni és csak olyan személy jelentkezhet, aki nem nyert felvételt az alapeljárásban és nincs jogorvoslati kérelme elbírálás alatt.
  • Duális képzés iránt érdeklődő most az ANK Mezőgazdasági mérnöki BSc vagy Vidékfejlesztési agrármérnök BSc képzésre jelentkezhet. A vállalati szakasz során majd 2018. augusztus 20. után pályázhatnak a kiválasztott duális partnerhez. Erről tájékoztatjuk a jelentkezőt.
  • Mindenki, aki Karunkon nappali tagozaton tovább tanul, kollégiumi elhelyezésben részesül. A levelező tagozatos hallgatóknak is biztosítunk kollégiumi elhelyezést a félév során.
  • Az egyetemen az önköltség összegét félévente 3 részletben lehet fizetni (50 % - 25 % -25 %).

Karunkról, képzéseinkről, órarendekről, kollégiumról stb. tájékozódhatnak itt a kari honlapon, vagy a OKTATÁSI HIVATAL HIVATALOS HONLAPJÁN A FELVÉTELI ELJÁRÁS SORÁN.

Kérem mindent nézzenek át:
** Felvételi tájékoztató
** Egyetemek, főiskolák – 2018. évi pótfelvételi – SZTE MGK
**Pontszámító kalkulátor – A pontszámító kalkulátorral kérem számolják ki pontjaikat.

A pontszámítás és felvételi jelentkezés során a képzéseknél kérem, figyeljen a betűjelekre._Első betűjel_
A = alapképzés (7 féléves, hagyományos értelemben vett diplomát ad mérnök végzettséggel, kötelező a középfokú nyelvvizsga mindenkinek, a 40 év felettieknek sincs kedvezmény)

F = felsőoktatási szakképzés (4 féléves képzés mérnök asszisztens végzettséget ad)

_Második betűjel_
N = nappali tagozat – a Kar a munkahelyük, mindennapi elfoglaltságuk van, diákmunkát végezhetnek.

L = levelező tagozat – a konzultációk és vizsgák munkanapokon vannak, dolgozhatnak tanulás mellett.

_Harmadik betűjel_
K = önköltséges képzés

E-FELVÉTELI

Első lépéként regisztrálnia kell a FELVI honlapon egy olyan e-mail címmel melyet legalább hetente néz. Ezután az e-felvételibe kell belépnie az e-mail-en kapott biztonsági kóddal. Az e-felvételi jelentkezés kitöltésekor a jobb oldalon magyarázó szövegekkel találkozik. Minden változást mentenie kell. Ha valami probléma lenne az adatok feltöltése során jelez a program, hogy mit kell javítania. A személyes adatokat nagyon pontosan okmányaik alapján töltsék ki. (Pl. két keresztnév a jelentkezőnek vagy édesanyjának stb.) A többi részt is folyamatosan töltse fel adatokkal. A Dokumentumok részbe kell feltölteni az okmányok fényképét, kivéve a fent jelzett okmányok.

Ha ön 2003. január 1. előtt nyelvvizsgázott és 2006. január 1. előtt érettségizett, minden bizonyítvány fényképét fel kell töltenie az e-felvételire. Minden más dokumentum fényképét a megadott határidőig töltse fel (9-12. (13.) oszt. középiskolai bizonyítvány, OKJ-s bizonyítvány, diploma stb.)

Ha ön 2003. január 1. után nyelvvizsgázott és 2006. január 1. után érettségizett, csak a bizonyítványok adatait kell közölnie az e-felvételin. Minden más dokumentum fényképét a megadott határidőig töltse fel (9-12. (13.) oszt. középiskolai bizonyítvány, OKJ-s bizonyítvány, diploma stb.)

HA RENDELKEZIK DIPLOMÁVAL diploma minősítés szerint is lehet felvételt nyerni, ha az oklevél tartalmazza a minősítést. Ha nem, kérem azonnal kérjen igazolást az oklevél eredményről korábbi intézményétől.

Ha az ellenőrzés után minden adat jó, kérem vagy az ügyfélkapun keresztül hitelesítsen, vagy a hitelesítő adatlapot kinyomtatva, aláírva, majd ajánlott levélben postázzák az ott megadott címre. A hitelesítő adatlapot két példányban nyomtassa ki, hogy ha szükséges tudjon reklamálni.

A FELVÉTELI LEGFONTOSABB RÉSZE, HOGY PÓTFELVÉTELI ELJÁRÁSBAN
EGY SZAKOT LEHET MEGJELÖLNI!