Levelező tagozat

Tisztelt Hallgató!


Köszöntöm Önt a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának munkatársai nevében, mint Karunk alapképzésére vagy felsőoktatási szakképzésére sikeresen felvételiző levelező tagozatos hallgatóját.
A 2019/2020. tanév kezdésével kapcsolatban a következő teendőiről tájékoztatom időrendben. Kérem, figyelmesen olvassa el ezt a levelet, mert jogvesztő határidők is szerepelnek benne.

Szükséges Tennivalók Elsősöknek


 1. Neptun regisztráció 2019. július 30-tól
  Regisztrálnia szükséges ahhoz, hogy az elektronikus tanulmányi rendszereket használni tudja. A regisztráció menetéről itt tájékozódhat: www.u-szeged.hu/regisztracio

  A SZTE-n használt, tanulmányi ügyintézést segítő webes felületen elérhető elektronikus rendszerek:

  Elektronikus rendszer
  Elérhetősége
  Használata a felvételi időszakban (most):
  Neptun ©
  (Egységes Tanulmányi Rendszer)

  www.neptun.u-szeged.hu regisztráció (a kapott azonosítóval és jelszóval használható a Modulo és a CooSpace is);
  lehetőség a kurzusfelvételre


  Használata a tanév során: kurzusfelvétel, vizsgákra jelentkezés, vizsga jegyek megtekintése, pénzügyi adatok megtekintése
  Modulo ©
  https://modulo.etr.u-szeged.hu/Modulo2/default/login/index


  1. adategyeztető űrlap kitöltése
  2. időpont foglalás beiratkozáshoz
  3. általános szociális helyzetfelmérő kitöltése
  4. ehhez csatolható a szociális ösztöndíj pályázat és a kollégiumi pályázat

  Használata a tanév során: Adminisztrációs program kérelmek beadásához: űrlapok, beadványok, kérelmek, pl. hallgatói jogviszony igazolás igénylés, pályázatok
  CooSpace ©
  www.coosp.etr.u-szeged.hu Jelenleg nincsen vele teendője
  Használata a tanév során: Ez egy információs rendszer, virtuális színtereket tartalmaz: itt találhatók a tantárgyak kurzusleírásai, követelményei, az oktatók által közzétett információk, a hallgatóknak szóló hirdetmények.


 1. Modulo adategyeztető űrlap kitöltése, időpontfoglalás 2019. augusztus 20-ig

  A Neptun regisztrációt követő második lépés a beiratkozást megelőzően, mely során az adatok kötelező egyeztetését előre elvégezzük a Modulo adategyeztető űrlapon, melynek kitöltése az adminisztratív ügyintézés előfeltétele. Az űrlap kitöltéséhez itt talál segítséget: http://www.u-szeged.hu/informaciok/beiratkozas/beiratkozas
  A beiratkozáshoz időpontot kell foglalnia a Modulo-ban 2019. augusztus 26. hétfő és augusztus 31. szombat közötti időszakra.

  Beiratkozási időpontok a Mezőgazdasági Kar leendő hallgatóinak: augusztus 29. csütörtök, augusztus 30. péntek és augusztus 31. szombat. (Időpontot az ott előre megadott órákban foglalhat majd, nem egész nap.)

  Bővebb információk: www.u-szeged.hu/felvettek (Első lépéseim/Beiratkozás)
  Figyelem! A beiratkozás mindenki számára kötelező, az új szakra jelentkező vagy a visszajelentkező hallgatók számára is!

 2. Kurzusfelvétel (Rangsoros 2018. augusztus 20-25, Normál 2018. augusztus 27- szeptember 16-ig.

  A szorgalmi időszakot megelőző két hétben már lehetősége nyílik felvenni a kurzusait a Neptunban, tehát nem kell megvárnia a beiratkozást. Kurzusait a fenti időszakban bármikor felveheti. A kurzusfelvételről a https://web8.neptun.u-szeged.hu/hallgato/login.aspx linken tájékozódhat a targyjelentkezes_segedlet_170509.pdf -ből.

  Órarendje majd a kari honlapon lesz látható. További információkat a www.u-szeged.hu/felvettek oldalon is talál. (Tanulmányaim menü, Neptun, CooSpace, Modulo bemutatása).

 3. Beiratkozás

  A beiratkozás adminisztratív részének helyszíne a József Attila Tanulmányi és Információs Központ (Szeged, Ady tér 10.). Az adminisztratív ügyintézés a felvételi eljárás során megadott hivatalos adatok ellenőrzését, az eredeti dokumentumok bemutatását és a beiratkozási lap aláírását jelenti. Az adminisztratív ügyintézés előfeltétele a Modulo adategyeztető űrlap kitöltése.

  Kérjük, hozza magával az alábbi dokumentumokat:
  - személyi igazolvány, külföldi hallgatók esetén útlevél, lakcímkártya - kötelező!
  - TAJ kártya, adóigazolvány
  - eredeti érettségi bizonyítvány, oklevéllel rendelkező hallgató esetében felsőfokú végzettséget igazoló oklevél, nyelvvizsga bizonyítvány(ok);
  - minden dokumentumról 1-1 db jó minőségű fénymásolat.

  Tájékoztatnám róla, hogy az időpont foglalásnál a Kar beiratkozási időpontjai: augusztus 29. csütörtök, augusztus 30. péntek és augusztus 31. szombat.

  Beiratkozási időpont foglalás a fenti idősávon kívül is eshet, ha van esetleges szabad kapacitás.
  Kérem, a foglalt időpont előtt 10-15 perccel legyen a TIK előtt. Csak azokat engedik az épületbe, akik az idősáv névsorában szerepelnek. Ha elkésik, új időpontot kell foglalnia, pl. szombatra.
  Ha a fenti időpontokban nem tud megjelenni és meghatalmazott útján sem tud beiratkozni, akkor a későbbiekben (pl. a konzultációs hét) csak a többi hallgatóval sorban állva tud beiratkozni.

  Kari információk:
  Első kellemes megjelenési kötelezettsége a most érettségizett fiatal és örökifjú levelező tagozatos hallgatóknak is a kari Gólyatábor. Időpontja: 2019. augusztus 16-19. Kérem, ha teheti vegyen részt a Gólyatáborban! Részletek a honlapon.

  Ha korábban már folytatott felsőfokú tanulmányokat és az ott teljesített tantárgyait szeretné elismertetni Karunkon, kérem, szerezze be minden elismertetni kívánt tantárgy hivatalos tematikáját és a leckekönyv/elektronikus leckekönyv kivonattal együtt majd kreditátvitelkor töltse fel a Modulo rendszerben augusztus végén. (Most elég csak az 1. félév tárgyait elismertetnie. Ha több félév elismertetését szeretné, akkor kérem, kolleganőimmel vegye fel a kapcsolatot.)

  A Kari ünnepélyes tanévnyitó és eskütétel 2019. szeptember 2-án kerül megrendezésre. Ha teheti, kérem jöjjön el. (Ünnepélyes öltözet szükséges.)


 4. Kollégiumi elhelyezés

  Levelező tagozatos hallgatóink számára a konzultációk és a vizsgák időszakára a Kar Kollégiumában tudunk szállást biztosítani, melyet az igénylések érkezési sorrendjének megfelelően vehet igénybe. Az autóval érkezők részére parkolási lehetőség van a Kollégium udvarán.

  A szállásról a következő címen és elérhetőségeken tud érdeklődni:

  Békefi Pál gondnok, szállás értékesítő
  SZTE MGK Kollégium, 6800 Hódmezővásárhely, Petőfi u. 10-12.
  Telefon vezető: 532-990/165 porta: 532-998
  E-mail: bekefi.pal{@}mgk.u-szeged.hu
  Kérem, hogy ideutazása előtt két-három nappal írjon a fenti e-mail címre, hogy szállást kér!


 5. További információk önköltséges hallgatóknak

  Tájékoztatjuk, hogy amennyiben önköltséges képzésre nyert felvételt, az önköltség befizetésének lehetőségeiről az SZTE Hallgatói Szolgáltató Iroda oldalán talál részletes tájékoztatást. A 2019/20. tanévben minden hallgatónak automatikusan, kérelem nélkül, három részletben kell befizetnie az önköltséget, az alábbi beérkezési határidőkkel:
  1. részlet (50%) 2019. szeptember 10.
  2. részlet (25%) 2019. október 10.
  3. részlet (25%) 2019. november 11.

  Az önköltséget a Neptun/Pénzügyek részben fizetheti ki bankkártyával.
  Ha számla igénye van, kérem a Hallgatói Szolgáltató Irodával vegye fel a kapcsolatot.

  Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az aktív hallgatói státusz feltétele a beiratkozás, legalább 1 kredit értékű kurzus felvétele, valamint önköltséges hallgatók esetén az önköltség első részletének beérkezése. Hallgatói jogviszony igazolás kiadása, diákigazolvány érvényesítés kizárólag aktív hallgatói státusz esetén lehetséges.


 6. Egyetemi tanévnyitó --- fakultatív részvétel

  A Szegedi Tudományegyetem 2019/2020. tanév tanévnyitó ünnepségére 2019. szeptember 7. napján, szombaton 10:00 órakor kerül sor a József Attila Tanulmányi és Információs Központban (Szeged, Ady tér 10.). Részvétel regisztrációhoz kötött.

  Bármely kérdése esetén kolleganőim készséggel tájékoztatják a 62/532-990 telefonszámon elérhető Tanulmányi és Továbbképzési Osztályon vagy a to{@}mgk.u-szeged.hu e-mail címen.

  Kérem, hogy levelező rendszerében állítsa be a csoportos levél fogadást, csak így tudunk Önnek e-maileket küldeni.

  Amennyiben nem kíván élni a felvételi lehetőségével, akkor kérem, minél hamarabb nyilatkozzon, hogy nem kíván beiratkozni a Karra.

  A nyárra tartalmas időtöltést, tanulmányaihoz sok sikert és jó egészséget kívánok!

  Hódmezővásárhely, 2019. július 25.

  Üdvözlettel:  Dr. habil. Komarek Levente s.k.
  oktatási dékánhelyettes