Nappali tagozat


Tisztelt Hallgató!


Köszöntöm Önt a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának munkatársai nevében, mint Karunk alapképzésére vagy felsőoktatási szakképzésére sikeresen felvételiző nappali tagozatos hallgatóját.


A 2019/2020. tanév kezdésével kapcsolatban a következő teendőiről tájékoztatom időrendben. Kérem, figyelmesen olvassa el ezt a levelet, mert jogvesztő határidők is szerepelnek benne.


Szükséges Tennivalók Elsősöknek1. Neptun regisztráció 2019. július 30-tól


Regisztrálnia szükséges ahhoz, hogy az elektronikus tanulmányi rendszereket használni tudja.
A regisztráció menetéről itt tájékozódhat: www.u-szeged.hu/regisztracio


A SZTE-n használt, tanulmányi ügyintézést segítő webes felületen elérhető elektronikus rendszerek:


Elektronikus rendszer
Elérhetősége
Használata a felvételi időszakban (most):
Neptun ©
(Egységes Tanulmányi Rendszer)

www.neptun.u-szeged.hu regisztráció (a kapott azonosítóval és jelszóval használható a Modulo és a CooSpace is);
lehetőség a kurzusfelvételre


Használata a tanév során: kurzusfelvétel, vizsgákra jelentkezés, vizsga jegyek megtekintése, pénzügyi adatok megtekintése
Modulo ©
https://modulo.etr.u-szeged.hu/Modulo2/default/login/index


1. adategyeztető űrlap kitöltése
2. időpont foglalás beiratkozáshoz
3. általános szociális helyzetfelmérő kitöltése
4. ehhez csatolható a szociális ösztöndíj pályázat és a kollégiumi pályázat

Használata a tanév során: Adminisztrációs program kérelmek beadásához: űrlapok, beadványok, kérelmek, pl. hallgatói jogviszony igazolás igénylés, pályázatok
CooSpace ©
www.coosp.etr.u-szeged.hu Jelenleg nincsen vele teendője
Használata a tanév során: Ez egy információs rendszer, virtuális színtereket tartalmaz: itt találhatók a tantárgyak kurzusleírásai, követelményei, az oktatók által közzétett információk, a hallgatóknak szóló hirdetmények.
2. Modulo adategyeztető űrlap kitöltése, időpontfoglalás 2019. augusztus 20-ig


A Neptun regisztrációt követő második lépés a beiratkozást megelőzően, mely során az adatok kötelező egyeztetését előre elvégezzük a Modulo adategyeztető űrlapon, melynek kitöltése az adminisztratív ügyintézés előfeltétele. Az űrlap kitöltéséhez itt talál segítséget: http://www.u-szeged.hu/informaciok/beiratkozas/beiratkozas


A beiratkozáshoz időpontot kell foglalnia a Modulo-ban 2019. augusztus 26. hétfő és augusztus 31. szombat közötti időszakra.


Beiratkozási időpontok a Mezőgazdasági Kar leendő hallgatóinak: augusztus 29. csütörtök, augusztus 30. péntek és augusztus 31. szombat. (Időpontot az ott előre megadott órákban foglalhat majd, nem egész nap.)
Így lehetősége lesz a kollégiumi beköltözéssel egy napon beiratkozni vagy péntek délutáni beköltözésnél szombaton beiratkozni.


Bővebb információk: www.u-szeged.hu/felvettek (Első lépéseim/Beiratkozás)
Figyelem! A beiratkozás mindenki számára kötelező, az új szakra jelentkező vagy a visszajelentkező hallgatók számára is!


3. Kurzusfelvétel (Rangsoros 2019. augusztus 19-24, Normál 2019. augusztus 26- szeptember 15-ig).


A szorgalmi időszakot megelőző két hétben már lehetősége nyílik felvenni a kurzusait a Neptunban, tehát nem kell megvárnia a beiratkozást. Kurzusait a fenti időszakban bármikor felveheti. A kurzusfelvételről a https://web8.neptun.u-szeged.hu/hallgato/login.aspx linken tájékozódhat a targyjelentkezes_segedlet_170509.pdf -ből.


Órarendje majd a kari honlapon lesz látható. További információkat a www.u-szeged.hu/felvettek oldalon is talál. (Tanulmányaim menü, Neptun, CooSpace, Modulo bemutatása).


Alapképzésben a szakmai tárgyak mellett egyéb kötelező kurzusokat is teljesíteni kell, ilyen a nappali tagozatosok esetében a testnevelés. A kurzus két félévi teljesítése a Karon történik majd.


A kötelező kurzusok mellett a nyelvtanulás terén is támogatjuk hallgatóinkat. Angol nyelv tanulását biztosítjuk minden hallgatónknak. Hetesi gyakorlat teljesítése minden félévben szükséges. Szakonként eltérően töltik majd a gyakorlatukat. Tájékoztatást erről később kapnak.


4. Beiratkozás


A beiratkozás adminisztratív részének helyszíne a József Attila Tanulmányi és Információs Központ (Szeged, Ady tér 10.). Az adminisztratív ügyintézés a felvételi eljárás során megadott hivatalos adatok ellenőrzését, az eredeti dokumentumok bemutatását és a beiratkozási lap aláírását jelenti. Az adminisztratív ügyintézés előfeltétele a Modulo adategyeztető űrlap kitöltése.


Kérjük, hozza magával az alábbi dokumentumokat:

- személyi igazolvány, külföldi hallgatók esetén útlevél, lakcímkártya - kötelező!
- TAJ kártya, adóigazolvány
- eredeti érettségi bizonyítvány, oklevéllel rendelkező hallgató esetében felsőfokú végzettséget igazoló oklevél, nyelvvizsga bizonyítvány(ok);
- minden dokumentumról 1-1 db jó minőségű fénymásolat.


Tájékoztatnám róla, hogy az időpont foglalásnál a Kar beiratkozási időpontjai: augusztus 29. csütörtök, augusztus 30. péntek és augusztus 31. szombat.


Beiratkozási időpont foglalás a fenti idősávon kívül is eshet, ha van esetleges szabad kapacitás.


Kérem, a foglalt időpont előtt 10-15 perccel legyen a TIK előtt. Csak azokat engedik az épületbe, akik az idősáv névsorában szerepelnek. Ha elkésik, új időpontot kell foglalnia, pl. szombatra.


Kari információk:
Első kellemes megjelenési kötelezettsége a kari Gólyatábor.
Időpontja: 2019. augusztus 16-19. Kérem, ha teheti vegyen részt a Gólyatáborban! Részletek a honlapon.


Ha korábban már folytatott felsőfokú tanulmányokat és az ott teljesített tantárgyait szeretné elismertetni Karunkon, kérem, szerezze be minden elismertetni kívánt tantárgy hivatalos tematikáját és a leckekönyv/elektronikus leckekönyv kivonattal együtt majd kreditátvitelkor töltse fel a Modulo rendszerben augusztus végén. (Most elég csak az 1. félév tárgyait elismertetnie. Ha több félév elismertetését szeretné, akkor kérem, kolleganőimmel vegye fel a kapcsolatot.)


A tanév 2019. szeptember 2-án (hétfőn) 8.00 órakor kezdődik. Órarendjét szintén a honlapon láthatja majd. Az órarend kötött, minden hallgatónak kötelező. Kérem szíveskedjék beszerezni egy „munkásruhát”, melyben szakjának megfelelő hetesi gyakorlatot töltheti majd le.


A Kari ünnepélyes tanévnyitó és eskütétel 2019. szeptember 2-án kerül megrendezésre (kérem, ünnepélyes öltözetről gondoskodni szíveskedjék). A megjelenés kötelező!


Az alapképzéses hallgatók tanulmányi alkalmassági teszt írását a Karon szervezzük, kérem ne jelentkezzen a szegedi időpontokra.


5. További információk az állami ösztöndíjas hallgatók számára elérhető támogatásokról


Elsős hallgatóink pályázhatnak szociális ösztöndíjra, ennek színtere a Modulo, alapfeltétele az általános szociális helyzetfelmérő űrlap kitöltése és a kért igazolások csatolása. A szociális ösztöndíj feltételeiről, jogosultsági kérdéseiről és határidejéről itt tudhat meg többet: www.u-szeged.hu/felvettek (Pénzügyek kezelése). Állami ösztöndíjasok jegyzet- és könyvtámogatásban részesülnek – ez az egyetemi jegyzetboltokban váltható be minden félévben.


6. Kollégiumi jelentkezés


Minden hallgatónk felvételt nyer a Kar Kollégiumába akár állami ösztöndíjas, akár önköltséges (a hódmezővásárhelyi vagy környékbeli hallgatók is jelentkezhetnek kollégistának).

Ha Ön állami ösztöndíjas hallgatóként nyert felvételt a Karra és igényelni szeretne majd szociális ösztöndíjat, akkor a Modulo rendszerben ki kell töltenie a megfelelő űrlapokat a tájékoztatók szerint.


A papír alapú kollégiumi jelentkezési lapot kitöltés után az ott megadott címre kérem, szíveskedjen elpostázni vagy elektronikus (szkennelt) formában a komarek.levente{@}mgk.u-szeged.hu e-mail címre megküldeni!


Ha ön állami ösztöndíjasként nyert felvételt, és a tanév során nem kíván szociális ösztöndíjat igényelni vagy önköltséges képzésbe nyert felvételt, csak a kollégiumi jelentkezést kell elpostázni vagy elektronikusan megküldeni az ott megadott címre. A fent leírt NEPTUN regisztrációt Önnek is meg kell tennie, tanulmányaihoz szükséges.


2019. augusztus 29-én (8.00 – 15.00 óra) és 30-án (8.00 – 13.00 óra) lehetősége lesz beköltözni a kollégiumba. Külön felvételi értesítő levelet nem küldünk. (Ágyneműt hoznia kell magával, további tájékoztatás és szabályzat a honlapon!) http://www.mgk.u-szeged.hu/karunkrol/szervezeti-felepites/kollegium


7. További információk önköltséges hallgatóknak


Tájékoztatjuk, hogy amennyiben önköltséges képzésre nyert felvételt, az önköltség befizetésének lehetőségeiről az SZTE Hallgatói Szolgáltató Iroda oldalán talál részletes tájékoztatást. A 2019/20. tanévben minden hallgatónak automatikusan, kérelem nélkül, három részletben kell befizetnie az önköltséget, az alábbi beérkezési határidőkkel:
1. részlet (50%) 2019. szeptember 10.
2. részlet (25%) 2019. október 10.
3. részlet (25%) 2019. november 11.
Az önköltséget a Neptun/Pénzügyek részben fizetheti ki bankkártyával.


Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az aktív hallgatói státusz feltétele a beiratkozás, legalább 1 kredit értékű kurzus felvétele, valamint önköltséges hallgatók esetén az önköltség első részletének beérkezése. Hallgatói jogviszony igazolás kiadása, diákigazolvány érvényesítés kizárólag aktív hallgatói státusz esetén lehetséges.


8. Egyetemi tanévnyitó --- fakultatív részvétel


A Szegedi Tudományegyetem 2019/2020. tanév tanévnyitó ünnepségére 2019. szeptember 7. napján, szombaton 10:00 órakor kerül sor a József Attila Tanulmányi és Információs Központban (Szeged, Ady tér 10.). Részvétel regisztrációhoz kötött.


Bármely kérdése esetén kolleganőim készséggel tájékoztatják a 62/532-990 telefonszámon elérhető Tanulmányi és Továbbképzési Osztályon vagy a to{@}mgk.u-szeged.hu e-mail címen.


Kérem, hogy levelező rendszerében állítsa be a csoportos levél fogadást, csak így tudunk Önnek e-maileket küldeni.


Amennyiben nem kíván élni a felvételi lehetőségével, akkor kérem, minél hamarabb nyilatkozzon, hogy nem kíván beiratkozni a Karra.A nyárra tartalmas időtöltést, tanulmányaihoz sok sikert és jó egészséget kívánok!Hódmezővásárhely, 2019. július 25.
Üdvözlettel:Dr. habil. Komarek Levente s.k.

oktatási dékánhelyettes