Fooldalra2

Bordé Ádám elnyerte az Új Nemzeti Kiválóság Program Felsőoktatási Doktori Hallgatói Ösztöndíját az 2021/2022-es tanévre

Felsőoktatási Doktori Hallgatói Ösztöndíjat nyert el Bordé Ádám, az SZTE Mezőgazdasági Kar Növénytudományi és Környezetvédelmi Intézetének tanársegédje a 2021/2022-es tanévre, az Új Nemzeti Kiválóság Programban. Az elnyert ösztöndíj támogatásával a „Gomba- illetve baktériumtörzsek izolálása édesburgonya növényekből, egy mikrobiológiai alapú lombkezelő készítmény kifejlesztése céljából” című kutatási tervének megvalósításába kezdhet bele.


kijuttatas


Az Új Nemzeti Kiválóság Program olyan több témakörben kiírt ösztöndíjpályázatokat magában foglaló program, melynek célja, hogy a felsőoktatásban részt vevő hallgatói, kutatói kiválóságot támogassa.


A Felsőoktatási Doktori Hallgatói Kutatói Ösztöndíj Pályázat a többi között a kiemelkedő tudományos eredményeket felmutató doktori képzésben részt vevő hallgatók, doktorjelöltek kutatási tevékenységét és szakmai fejlődését segíti, amelynek eredménye a magas színvonalú, figyelemre méltó publikáció, valamint a doktori disszertáció megalapozása lesz.

A kutatás célja egy olyan mikrobiológiai alapú lombkezelő készítmény (lombtrágya) kifejlesztése, amely szántóföldi és kertészeti kultúrák széles körében alkalmazható.


atmeretezett_1


Adotthalom_1

Események

Rendezvénynaptár *