Lovaskocsizással és állatboncolással is várta az érdeklődőket az SZTE Mezőgazdasági Kara a Tangazdaságban

Második alkalommal rendezett családi napot a SZTE Mezőgazdasági Kara a Tangazdaságban. „Nézz szét nálunk!” címmel a drónos bemutatótól kezdve az állatboncolásig, a növényfelismeréstől a lovaskocsikázásig sokféle program várta az érdeklődőket.


– Szeretnénk népszerűsíteni a mezőgazdaságot és természetesen a karunkat is. Nem titkolt szándékunk, hogy kapcsolatot teremtsünk a középfokú oktatás szereplőivel, de a még kisebb korosztályokkal is – mondta dr. Mikó Edit, a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának dékánja.

– A programjainkat 0-tól 99 éves korig hirdettük. Úgy gondoljuk, ha minél kisebb korban megismertetjük a gyerekekkel ezt a hivatást, hátha elültetjük náluk azt a magocskát, ami később azt eredményezi, hogy középiskolában, majd a felsőfokú oktatásban is az agráriumot választják a továbbtanulásuk irányaként – fogalmazott a dékán.

A program az Agrárminisztérium támogatásával valósult meg. A látogatók mezőgazdasági gép-, drón- és trófea-bemutatón, valamint légfegyveres lövészeten vehettek részt.

A tavalyi sikerre való tekintettel a résztvevők idén már két lovaskocsival járhatták be a Tangazdaság területét. A merészebbek egy állatboncolás részleteibe is bepillanthattak.

A rendezvényen a 10 évnél fiatalabb gyerekeket rajzversennyel, terményfelismerő játékkal, a középiskolás korosztályt pedig kvíz-kérdésekkel várták a szervezők. Sor került a „Gazdálkodj okosan!” középiskolásoknak szóló pályázat díjátadójára is. A legeredményesebbek ösztöndíj-támogatásban részesültek.

A „Teljes kép a tejről” című programon a résztvevők a tejjel kapcsolatos tévhitekről beszélgethetnek a kar szakértőivel. A helyszínen volt egy szelfi-fal is, ahol bárki fotózkodhatott.

 

– Már a tavalyi családi napunknak is volt hozadéka. Ez a program is hozzájárulhatott ahhoz, hogy a jelentkezési számaink jól alakultak. A tavalyi évhez képest 18 százalékos növekedést tapasztaltunk – emelte ki dr. Mikó Edit.

Forrás: delmagyar.hu

Képek: Turuczki Szilárd

Események

Rendezvénynaptár *