Tények és tévhitek: Beszéljünk a tejről!

Valóban van antibiotikum a tejben?

Nevezhetjük tejnek a növényi tejeket?

Mi az a szupertej?

Állatkínzás-e a nagyüzemi tejtermelés?

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphattunk választ az SZTE MGK TÉNYEK ÉS TÉVHITEK: BESZÉLJÜNK RÓLA sorozatában, melynek első konferenciája a BESZÉLJÜNK A TEJRŐL volt 2020.05.20.-án.

 

A BESZÉLJÜNK RÓLA egy rendhagyó, kötetlen beszélgetés, melynek során fogunk egy aktuális témát, amiről sok áltudományos információ kering a neten és felkérjük a téma szakértőjét, hogy oszlassa el a tévhiteket, segítsen elkülöníteni „fake news”-t a valóságtól.

 

Ez nem kurzus és nem tudományos előadás, hanem egy kérdezz-felelek, amelynek során hétköznapi kérdésekre kapunk egyértelmű választ!

 

Május 20-án a BESZÉLJÜNK A TEJről című epizódunkban tiszta tejet öntöttünk a pohárba Dr. Béri Béla egyetemi docens segítségével, aki a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karáról csatlakozott hozzánk, és akinek kedvenc emlőse a tehén! Vendégünket Karunk dékánja, Dr. Mikó Edit kérdezte.

 

Legközelebb is szeretnénk mítosz rombolók lenni, ezért ígérjük, hogy olyan témát választunk, ami hasonlóan megosztó az internet bugyraiban!

 

Mottónk: Nincs rossz kérdés, csak amit nem tettek fel!

 

 

 

 

Események

Rendezvénynaptár *