borito

Tanévnyitó Ünnepi Tanácsüléssel indult a 2021-es tanév

A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara a Tanévnyitó ünnepséget hódmezővásárhelyi Polgármesteri Hivatal Dísztermében rendezte meg.


A Tanévnyitó Ünnepi Tanácsülésen Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere köszöntötte az elsőéveseket, majd Dr. Komarek Levente az SZTE Mezőgazdasági Karának oktatási dékánhelyettese, illetve Dr. Mikó Edit karunk dékánja mondott beszédet. Ezután az elsőévesek hallgatói fogadalom-tétele következett, majd a gólyák a dékán elé járultak, aki egy kézfogással hallgatóvá fogadta őket.


ules_3

Nappali és levelező tagozaton 227 hallgató kezdte meg tanulmányait az SZTE Mezőgazdasági Karon a 2021/2022-es tanévben, közülük 35 külföldi, akik közül a legtöbben Nigériából, Laoszból és Kínából érkeztek Hódmezővásárhelyre.


ules_2

Sikeres felvételi, illetve pótfelvételi időszak után összesen 27,5 százalékkal növelte új hallgatói létszámát az SZTE Mezőgazdasági Kara az idei tanévben. A legnépszerűbb szak mind nappali, mind levelező tagozaton a Mezőgazdasági mérnöki BSc képzés volt, összesen 77-en kezdhetik meg tanulmányaikat, így a tavalyihoz képest a duplájára nőtt a felvett hallgatók száma. Emelkedett az előző tanévhez képest a hallgatói létszám a Gyógy- és fűszernövények FOSZ képzés esetében is, itt 34-en kezdhetik meg tanulmányaikat a karon.

ules_1

Az ünnepségen Prof. Szűcsné Dr. Péter Judit professor emeritát 75. születésnapja alkalmából, Ledóné Dr. Darázsi Hajnalka főiskolai docenst pedig nyugdíjba vonulása alkalmából köszöntötte Dr. Mikó Edit, Ormódi Mártonnak karunk hallgatójának pedig a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj elnyeréséhez gratulált a dékán asszony.

Szucsne


Ledone


Ormodi


Dr. Barancsi Ágens főiskolai docensi kinevezést, Dr. Csiba Anita főiskola docensi kinevezést és Dr. Kiss Orsolya szintén főiskola docensi kinevezést vehetett át.
Események

Rendezvénynaptár *