Dr. Bodnárné dr. Skobrák Erika

Publikációk aktuális listája (MTMT)



Tudományos közlemények és kiadványrészletek

 

  1. Bodnár K., Török I., Hejel P., Bodnárné Skobrák Erika (1996): A gyakori ejakuláció a nyúlondó néhány jellemző paraméterére gyakorolt hatásának előzetes vizsgálata. 8. Nyúltenyésztési Tudományos Nap, PATE, Kaposvár, május 15., 24-29.
  2. Bodnár K., Török I., Hejel P., Bodnárné Skobrák Erika (1996): A gyakori ejakuláció hatása a nyúlondó néhány jellemző tulajdonságára. PATE ÁTK Kaposvár - Purina Hungária - WRSA Magyar Tagozat kiadványa, 47-50. Kaposvár
  3. Bodnár K., Rácz A., Bodnárné Skobrák Erika (1997): A sárgarépa etetés hatása a nyúlondó minőségére. 9. Nyúltenyésztési Tudományos Nap, PATE, Kaposvár, május 26., 30-34.
  4. Bodnár K., Bodnárné Skobrák Erika, Vrazsovics Margaréta (2000): A gyakori fedeztetés hatása a bakok libidójára és termékenyítő-képességére házinyúlban. Debreceni Agrártudományi Egyetem Tudományos Közleményei, 34. 195-200. Debrecen
  5. Bodnárné Skobrák Erika (2001): A gyepek szerepe a gímszarvas (Cervus elaphus) és a dámvad (Dama dama) táplálkozásában. Gyepgazdálkodás 2001. Természetes állattartás 6. 121-124. Debrecen
  6. Bodnárné Skobrák Erika (2007): A vaddisznó táplálkozása. Agrár- és Vidékfejlesztési Szemle, Vol. 2. 2. 167-172. ISSN 1788-5345
  7. Bodnárné Skobrák Erika, Gundel J., Jávor A. (2009): Különböző ivarú vaddisznók húsának néhány fontosabb beltartalmi értéke. Agrártudományi Közlemények 37. 25-29. HU-ISSN 1587-1282, Debrecen
  8. Bodnárné Skobrák Erika, Jávor A., Gundel J., Bodnár K. (2010): Analysis of some main macro- and microelements of meat of wild boars were kept in captivity. Agrár- és Vidékfejlesztési Szemle 2010. Vol. 5. 2. 171-175. ISSN 1788-5345
  9. Bodnárné Skobrák Erika - Gundel J. - Jávor A. (2011): A vaddisznóhús és a sertéshús fontosabb beltartalmi paramétereinek összehasonlító vizsgálata. A HÚS. 1-2. 29-34.

 

Nemzetközi tudományos közlemények és kiadványrészletek

 

  1. Bodnár K., Török I., Hejel P., Bodnárné Skobrák Erika (1996): Preliminary study on the effect of ejaculation frequency on some characteristics of rabbit semen. World Rabbit Science, Vol. 8. Suppl. 1. 163-166.
  2. Avasi Z., Márki-Zayné Imre Katalin, Bodnárné Skobrák Erika, Szűcsné Péter Judit (2004): Die Verteilung des Nährstoffgehaltes und der Faserkomponenten im Sorgho. 13th Conference on Nutrition of Domestic Animals "Zadraves-Erjavec Days", Radenci 2004. Szlovénia, 235-244.
  3. Bodnárné Skobrák Erika (2006): New technical solution to improve wildlife habitat on sandy soil. Lucrari Stiintifice, University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine of the Banat, Timisoara, Vol. 38. 135-138. ISSN 1221-5279
  4. Bodnárné Skobrák Erika, Bajorhegyi Tünde (2007): Hunting services in the Hungarian South Plain Region. Lucrari Stiintifice, University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine of the Banat, Faculty of Farm Management, Timisoara, Seria 1. Vol. 9. 1. 551-556. ISSN 1453-1410
  5. Bodnárné Skobrák Erika (2007): A vaddisznó táplálkozása. Agrár- és Vidékfejlesztési Szemle, Vol. 2. 2. 167-172. ISSN 1788-5345
  6. Bodnárné Skobrák Erika, Avasi Z. (2009): Botanical examination of wild boar habitats. University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine Iasi, Faculty of Agriculture, Románia, Lucrari Stiintifice 2009. Vol. 52. 1. 54-57. ISSN 1457-7414
  7. Bodnárné Skobrák Erika, Jávor A., Gundel J. (2008): Examination of some minerals in wild boar meat. 7th International Symposium on Wild Boar (Sus scrofa) and on Sub-order Suiformes, Proceedings, 17-18. ISBN 978-963-9883-14-7, Sopron
  8. Bodnárné Skobrák Erika, Gundel J., Jávor A. (2008): Examination of some chemical composition traits and technological properties of wild boar meat. 7th International Symposium on Wild Boar (Sus scrofa) and on Sub-order Suiformes, Proceedings, 15-16. ISBN 978-963-9883-14-7, Sopron
  9. Bodnárné Skobrák Erika, Jávor A., Gundel J., Bodnár K. (2010): Analyses of macro- and microelements of wild boar meat in three different region of Hungary. University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine Iasi, Faculty of Agriculture, Románia, Lucrari Stiintifice, Seria Agronomie, Vol. 53. 22-25. ISSN 1457-7414
  10. Bodnár K., Benák Andrea, Bodnárné Skobrák Erika (2010): Analyses of consumer preferences and attitudes on Hungarian game meat market (Preliminary report). University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine Iasi, Faculty of Agriculture, Románia, Lucrari Stiintifice, Seria Agronomie, Vol. 53. 1. 9-12. ISSN 1457-7414
  11. Bodnár K., Bodnárné Skobrák Erika, Tanács L., Pinnyey Sz. (2011): Consumers’s opinion about the hygienic risks of the meat of wild ungulates. Banat’s University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine Timisoara, Románia, Lucrari Stiintifice, Seria I., Vol. 13. 2. 31-36. ISSN 1453-1410, E-ISSN 2069-2307
  12. Bodnárné Skobrák Erika, Bodnár K., Mikóné Jónás Edit, Gundel J., Jávor A. (2011): The comparison analysis of the main chemical composition parameters of wild boar meat and pork. Banat’s University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine Timisoara, Románia, Scientific Papers Animal Science and Biotechnologies, Vol. 44. 1. 105-112. ISSN 1221-5287, E-ISSN 1841-9364
  13. Bodnárné Skobrák E., Jávor A., Gundel J., Bodnár K. (2012): Saturated and unsaturated fatty acid content in wild boar meat. Lucrari Stiintifice, USAMVB, Timisoara, Serie 1. Vol. 14. 2. 63-68. ISSN 1453-1410, E-ISSN 2069-2307
  14. Judit Peter Szucs, Agnes Suli, Attila Meszaros, Erika Skobrak Bodnar, Zoltan Avasi (2012): Use of biological additives with grass containing medium and high levels of WSC for effective conservation and aerobic stability. Lucrari Stiintifice, Zootehnie si Biotehnologii, Vol. 45. 1. 96-100. ISSN 1221-5287, E-ISSN 1841-9364

 

Főiskolai Jegyzet

  1. Avasi Z., Szűcsné Péter Judit, Bodnárné Skobrák Erika (2004): Gyepgazdálkodás

 

Jegyzet

 

  1. Kocsisné Gráff Myrtill, Bodnárné Skobrák Erika, Mile L. (2005): Mezőgazdasági ismeretek. Vadgazdálkodási felsőfokú szakképzés, jegyzet 125.
  2. Bodnárné Skobrák Erika (2005): Vadtakarmányozás, Vadgazdálkodási felsőfokú szakképzés, jegyzet 74.

 

Magyar nyelvű tudományos előadások

 

  1. Bodnárné Skobrák Erika, Bodnár K. (1996): Tehenészeti gyakorlati oktatási központ Hollandiában. "Hasznosítható nemzetközi tapasztalok a mezőgazdaság számára" Tudományos Tanácskozás, DATE, Debrecen, 1996. március 1.
  2. Bodnár K., Bodnárné Skobrák Erika (1996): Szubklinikai tőgygyulladások, a szomatikus sejtszám csökkentése. Tőgyegészségügyi Szakmai Nap, Szegvár, 1996. november 6.
  3. Bodnárné Skobrák Erika, Bodnár K. (1997): Az ultrahangos vemhesség-diagnosztika megbízhatóságának vizsgálata néhány háziállatfajban. Tiszántúli Mezőgazdasági Tudományos Napok, DATE Kutató Intézete, Karcag, 1997. június 12-13.
  4. Bodnár K., Bodnárné Skobrák Erika, Vrazsovics Margaréta (1997): A gyakori fedeztetés hatása a baknyulakra. Tiszántúli Mezőgazdasági Tudományos Napok, DATE Kutató Intézete, Karcag, június 12-13.
  5. Bodnárné Skobrák Erika, Bodnár K., Takács T. (2002): Az eredményesség javításának néhány lehetősége a tőkés réce (Anas platyrhynchos) nevelésében. Wellmann Oszkár Tudományos Konferencia, SZTE MFK, Hódmezővásárhely, 2002. április 27.
  6. Szűcsné Péter Judit, Bodnárné Skobrák Erika, Marázné Szabó Lilla (2002): Nemesített amaránt magjának felhasználása a pecsenyecsirkék takarmányozásában. Wellmann Oszkár Tudományos Konferencia, SZTE MFK, Hódmezővásárhely, 2002. április 27.
  7. Bodnárné Skobrák Erika (2008): A vaddisznóhús szárazanyag-, fehérje- és zsírtartalmának, valamint technológiai tulajdonságainak vizsgálata. Magyar Biológiai Társaság Szegedi Csoportjának 403. ülése. Hódmezővásárhely, 2008. október 22.
  8. Bodnárné Skobrák Erika (2009): A takarmányozás és a hús beltartalmi paramétereinek összefüggései vaddisznóban. Ifjúsági Tudományos Fórum Keszthely, 2009. április 16.
  9. Bodnárné Skobrák Erika (2009): Vaddisznóskertek növényzetének cönológiai vizsgálata. Magyar Biológiai Társaság Szegedi Csoportjának 410. Ülése, Hódmezővásárhely, 2009. október 30.
  10. Bodnárné Skobrák Erika, Bodnár K. (2010): The role of game animal meat in alimentation with special phocus on wild boar meat. 17-a Internacia Medicina Esperanto Kongreso, Hódmezővásárhely, 2010. július 4.
  11. Bodnárné Skobrák Erika (2010): Vaddisznók testméretének összehasonlító vizsgálata. Magyar Biológiai Társaság Szegedi Csoportjának 417. Ülése, Hódmezővásárhely, 2010. október 28.
  12. Bodnárné Skobrák Erika (2010): Eltérő takarmányozási intenzitású kertekből származó vaddisznók húsának beltartalmi vizsgálata. Takarmányozástant Oktatók és Kutatók Találkozója, Hódmezővásárhely, 2010. szeptember 2-3.
  13. Bodnárné Skobrák Erika (2011): Vaddisznó húsok beltartalmi vizsgálata. „A tudomány erejével a fenntartható vidékért” konferencia a SZAB Mezőgazdasági Szakbizottsága és a Magyar Biológiai Társaság Szegedi Csoportja rendezésében, Hódmezővásárhely, 2011. november 4.


Idegen nyelvű előadások nemzetközi rendezvényeken

 

  1. Bodnár K., Török I., Hejel P., Bodnárné Skobrák Erika (1996): Preliminary study on the effect of ejaculation frequency on some characteristics of rabbit semen. Proc. 6th World Rabbit Congress, Toulouse, 9-12. July 1996.
  2. Bodnárné Skobrák Erika (2006): New technical solution to improve wildlife habitat on sandy soil. „Modern agriculture: today and tomorrow”International symposium. Temesvár, 18-19 May 2006.
  3. Bodnárné Skobrák Erika, Avasi Z. (2009): Botanical examination of wild boar habitats. University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine Iasi, Faculty of Agriculture, Románia, 21-23. Oct. 2009.
  4. Bodnárné Skobrák Erika, Jávor A., Gundel J., Bodnár K. (2010): Analyses of macro- and microelements of wild boar meat in three different region of Hungary. University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine Iasi, Faculty of Agriculture, Románia, 21-23. Oct. 2010.
  5. Bodnár K., Benák Andrea, Bodnárné Skobrák Erika (2010): Analyses of consumer preferences and attitudes on Hungarian game meat market (Preliminary report). University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine Iasi, Faculty of Agriculture, Románia, 21-23. Oct. 2010.


Poszterek

 

  1. Szűcsné Péter Judit, Avasi Z., Márki-Zayné Imre Katalin, Mészáros A., Bodnárné Skobrák Erika (2004) A nagy szárazanyagtartalmú fűszenázsok erjedésdinamikája és aerob stabilitása. Wellmann Oszkár Tudományos Nap, Hódmezővásárhely, 2004. május 24.
  2. Avasi Z., Márki-Zayné Imre Katalin, Bodnárné Skobrák Erika, Szűcsné Péter Judit (2004): A táplálóanyagok és a rostösszetevők megoszlása a cirokban. XXX. Óvári Tudományos Napok
  3. Avasi Z., Márki-Zayné Imre Katalin, Bodnárné Skobrák Erika, Szűcsné Péter Judit (2004): Die Verteilung des Nährstoffgehaltes und der Faserkomponenten im Sorgho. 13th Conference on Nutrition of Domestic Animals "Zadraves-Erjavec Days", Radenci 2004. Szlovénia, 235-244 pp.