Precíziós agrárgazdálkodási szakmérnök/szakember szakirányú továbbképzés


Precizios_logoBEIRATKOZÁS 2020. FEBRUÁR 14-ÉN


A képzés felelős vezetője: Dr. Sisák István tudományos főmunkatárs (sisak.istvan@mgk.u-szeged.hu)

 

A képzés levelező rendszerű, a tanulmányi idő 3 félév péntek-szombati, vagy csütörtök-péntek-szombati konzultációkkal. A képzés önköltséges, részletfizetési lehetőséget biztosítunk. Költségtérítési díj: 200.000 Ft/félév

 

A képzés célja:

 

Az agrár-digitalizáció megállíthatatlanul terjed. Meggyőződésünk szerint tíz éven belül a piaci viszonyok között működő mezőgazdasági vállalkozások többségében adat-alapú, tudásvezérelt precíziós gazdálkodást folytatnak, mert ezt a gazdasági környezet kikényszeríti. A Szegedi Tudományegyetem azoknak kíván segíteni, akik kezdetektől tudatos alakítói akarnak lenni e folyamatnak. Képzésünkben a fő hangsúlyt a drónos monitoringra helyezzük, ami várhatóan a leggyorsabb fejlődés előtt áll a precíziós mezőgazdaságon belül. Ha ön a Magyarországon elérhető legátfogóbb szemléletű képzésben részt kíván venni, várjuk jelentkezését.


Kétévente rendezik Hannoverben a világ legnagyobb mezőgazdasági technológiai szakvásárát, az Agritechnicát.

2019. novemberben a precíziós agrárgazdálkodási szakmérnöki szak első évfolyama is megnézte a kiállítást.

Ízelítőül álljon itt néhány a hallgatók által készített beszámolókból:

 

Lihi Attila (Topolya) beszámolója

Börcsök András (Bugac) beszámolója

Bárány Tamás (Szeged) beszámolója

Sarkadi Anita (Lőkösháza) beszámolója

 

A jelentkezés feltétele:

1.) Agrár szakterületen szerzett BSc, MSc, főiskolai vagy egyetemi diploma. Ebben az esetben precíziós agrárgazdálkodási szakmérnök megnevezésű diplomát kap a végzett hallgató.

2.) Műszaki és természettudományi szakterületen szerzett BSc, MSc, főiskolai vagy egyetemi diploma. Ebben az esetben precíziós agrárgazdálkodási szakember megnevezésű diplomát kap a végzett hallgató.


Jelentkezési határidő: 2020. január 27.

 

A jelentkezési lap az intézmény Tanulmányi és Továbbképzési Osztályán személyesen kérhető, illetve a kari honlapról letölthető.

 

A jelentkezéshez mellékelni kell a felsőfokú végzettséget igazoló oklevél másolatát.

 

Kérjük, hogy a jelentkezéseket elektronikus formában a nagy.timea@mgk.u-szeged.hu e-mail címre, vagy levélben az SZTE Mezőgazdasági Kar, 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 15. címre küldjék.


Néhány fontos kérdés és válasz a képzéssel kapcsolatban letölthető innen.


Szak tanterve: Letöltés

Jelentkezési lap: Letöltés