Precíziós agrárgazdálkodási szakmérnök/szakember szakirányú továbbképzés

precizios_logo_600x415
Kepkivagas

A koronavírus sok problémát és nehézséget okozott, de hasznos tapasztalatokkal is járt.

Hatására innovatív oktatási módszereket próbáltunk ki, amelyek hatékonynak bizonyultak, ezért új képzésünket ONLINE LEVELEZŐ OKTATÁS (blended learning) formában indítjuk. Lényege, hogy az elméleti anyagot távoktatás formájában kapják meg a hallgatók, míg a gyakorlati képzés továbbra is közvetlen részvétellel zajlik olyan helyszínen, ahol a legalkalmasabb a hallgatók és az oktatás minősége szempontjából. Ezzel szemeszterenként 2-4 hosszú hétvégét (akár 100-200 ezer forintot) spórolunk a jelentkezőknek.


27224311-1evKGDe nemcsak az utazási és szállásköltségekről van szó. Egy elfoglalt embernek az idő a legdrágább. Ez a képzési forma időt spórol Önnek!

A távoktatás teljes rugalmasságot biztosít. Akkor és annyiszor nézi, olvassa, tanulja a leckéket, ahogy az önnek a legalkalmasabb. Addig gyakorolhatja az ellenőrző feladatokat, amíg jól nem megy - nincs stressz, nincs időkényszer.


Az oktatók online és személyes (csoportos) konzultációs lehetőséget biztosítanak.


Előre összeállított letölthető programcsomagot és számítógép hardverajánlást kínálunk, hogy ön akár a legelső naptól kezdve a képzés lényegét adó adatkezelést és adatfeldolgozást alaposan elsajátíthassa, és másfél év után, diplomával a kezében, átfogó tudású precíziós szakmérnökként kezdhessen új karrierbe, ha ez a célja, vagy biztos kézzel irányíthassa a gazdasága precíziós átállását.


Vegyen részt ön is az ország legsikeresebb (az aktív hallgatók száma alapján 2020. május 31-én) precíziós képzésében, ami egyedülálló módon a drónos alkalmazásokat állítja a középpontba!

 

A képzés felelős vezetője:

Dr. Sisák István tudományos főmunkatárs (sisak.istvan@mgk.u-szeged.hu)

 

A képzés online levelező rendszerű, a tanulmányi idő 3 félév.

A képzés önköltséges, részletfizetési lehetőséget biztosítunk.

Költségtérítési díj: 200.000 Ft/félév

 

 

 

A képzés célja:

 

Az agrár-digitalizáció megállíthatatlanul terjed. Meggyőződésünk szerint tíz éven belül a piaci viszonyok között működő mezőgazdasági vállalkozások többségében adat-alapú, tudásvezérelt precíziós gazdálkodást folytatnak, mert ezt a gazdasági környezet kikényszeríti. A Szegedi Tudományegyetem azoknak kíván segíteni, akik kezdetektől tudatos alakítói akarnak lenni e folyamatnak. Képzésünkben a fő hangsúlyt a drónos monitoringra helyezzük, ami várhatóan a leggyorsabb fejlődés előtt áll a precíziós mezőgazdaságon belül. Ha ön a Magyarországon elérhető legátfogóbb szemléletű képzésben részt kíván venni, várjuk jelentkezését.


drones_agriculture

 

Kétévente rendezik Hannoverben a világ legnagyobb mezőgazdasági technológiai szakvásárát, az Agritechnicát. 2019. novemberben a precíziós agrárgazdálkodási szakmérnöki szak első évfolyama is megnézte a kiállítást.


Vasarhelyi_precizios_szakmernokok_az_Agritechnica_szakvasaron_2019.11.16

 

Ízelítőül álljon itt néhány a hallgatók által készített beszámolókból:

 

Lihi Attila (Topolya) beszámolója

Börcsök András (Bugac) beszámolója

Bárány Tamás (Szeged) beszámolója

Sarkadi Anita (Lőkösháza) beszámolója


Nagy sikerű drónos gazdatalálkozót szerveztünk 2020. február 7-én, amelynek az előadásai megtekinthetők itt. 


 

A jelentkezés feltétele:

1.) Agrár szakterületen szerzett BSc, MSc, főiskolai vagy egyetemi diploma. Ebben az esetben precíziós agrárgazdálkodási szakmérnök megnevezésű diplomát kap a végzett hallgató.

2.) Műszaki és természettudományi szakterületen szerzett BSc, MSc, főiskolai vagy egyetemi diploma. Ebben az esetben precíziós agrárgazdálkodási szakember megnevezésű diplomát kap a végzett hallgató.

Jelentkezési határidő: 2020. augusztus 31.

 

A jelentkezési lap az intézmény Tanulmányi és Továbbképzési Osztályán személyesen kérhető, illetve a kari honlapról letölthető.

 

A jelentkezéshez mellékelni kell a felsőfokú végzettséget igazoló oklevél másolatát.

 

Kérjük, hogy a jelentkezéseket elektronikus formában a nagy.timea@mgk.u-szeged.hu e-mail címre, vagy levélben az SZTE Mezőgazdasági Kar, 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 15. címre küldjék.

 

Néhány fontos kérdés és válasz a képzéssel kapcsolatban letölthető innen.


Szak tanterve: Letöltés

Jelentkezési lap: Letöltés